Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Colofon

Wie meegewerkt hebben aan het Moerenburgs Natuurleerpad

Het Moerenburgs Natuurleerpad is voor het grootste deel gerealiseerd door vrijwilligers. Veel mensen hebben er veel werk aan gehad, ieder met zijn eigen specialiteit. De beloning is dat er nu een professioneel en gedegen Natuurleerpad ligt waar weer jaren veel mensen plezier van kunnen hebben.

Anneke Scholte
ontwikkelde het nieuwe pad (voor een deel als opdracht) en borduurde daarbij voort op het acht jaar oude Natuurontdekpad. Zij organiseert natuur- en tuinactiviteiten en heeft in Nieuwkerk, Goirle een ecologische belevingstuin opgericht.

Werkgroep Behoud Moerenburg
Will van Sprang hield in het prille begin de contacten warm; Paul Roborgh zorgde voor enthousiasme, concrete afspraken en hield zich de laatste weken samen met  Michiel Dupuis veel bezig met het uitzetten van de route en het plaatsen van de palen en het bord. Jos Parren dacht mee en fungeerde als penningmeester.

Bianca Snip
tekende de prachtige kaart.

Ineke van Kasteren
redigeerde de teksten.

Marieke Vromans
ontwierp het logo, de folder en het bord en zorgde voor de juiste aanlevering.

Peter Scheepens
van FabLab013 zorgde voor mooie bordjes met pijlen.

Kees van der Staak
maakte de website in orde.

De palen zijn afkomstig van houthandel Van Dal, het startbord is gemaakt door Jaap de Vries en  de folder door GbG Primeur.

Het Moerenburgs Natuurleerpad is verder mogelijk gemaakt door de sponsors: Het Groene Woud, de gemeente Tilburg en het waterschap De Dommel