Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Duurzaamheidsvallei

Een groep inwoners van Heukelom, Berkel-Enschot, Oisterwijk en Moergestel heeft het initiatief genomen tot de Duurzaamheidsvallei. Dit in navolging van initiatieven van onder meer Armhoefse Akkers, Het Groene Woud, DLG, Moerenburg, Oisterwijk 800 Plus, Samen Groen Doen en Groen Boer en Doen. De groep betrokken inwoners vertegenwoordigt meerdere organisaties met een gevarieerde achtergrond, zoals de dorpsraad van Berkel-Enschot, de buurtraad van Heukelom, Oisterwijk 800 SPOT en WieKentKunst Moergestel. Voor het verwezenlijken van de Duurzaamheidsvallei is een stichting opgericht. De initiatiefgroep en het project Deltaplan voor het Landschap stemmen de werkzaamheden intensief op elkaar af. De gemeenten Tilburg en Oisterwijk juichen de Duurzaamheidsvallei toe.

Eind 2013 is de Stichting Duurzaamheidsvallei officieel  opgericht. Het Stichtingsbestuur van de Duurzaamheidsvallei bestaat uit

Henk Hoppenbrouwers Berkel-Enschot   Voorzitter  
Carel Brands Oisterwijk   Secretaris  
Dré van Hal Heukelom   Penningmeester  
Joost Schretlen Berkel-Enschot   Bestuurslid energie  
Henk de Kort Heukelom   Bestuurslid agr. bedrijven  
Ralph Akkermans Tilburg   Bestuurslid landinrichting  

 

 

 

 

 
Het stichtingsbestuur wordt geadviseerd door Kees Margry van Het Groene Woud en door de heer T.A.M.Beckers, oud-hoogleraar van de Universiteit van Tilburg.

Kijk voor meer info op de website van de Stichting. Daar staan ook de verslagen van de vergaderingen van het bestuur.

Begrippen die de achtergrond van het project weergeven zijn: duurzaamheid, ecologie, natuurontwikkeling, ontwikkeling van streekproducten, kennisoverdracht naar scholen, recreatie en toerisme, alles onlosmakelijk verbonden  met het gebied van de Voorste Stroom.

Wandeling
In 2014 is de wandelroute Duurzaamheidsvallei geopend, een wandeling van cira 14 km. tussen Tilburg en Oisterwijk. In november 2015 is de route gewijzigd. Klik hier voor de kaart.