Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Wandelen en varen

       

Moerenburg is bij uitstek een gebied om te wandelen. Van de ongeveer 200 hectares is onlangs 20 hectare ingericht als nieuwe natuur, er zijn nieuwe paden aangelegd, barrières weggehaald en de Voorste Stroom meandert weer volop. Op het hier weergegeven kaartje is het wandelgebied goed te zien; de stippellijnen geven de nieuwe wandelpaden aan die in 2013 waren gerealiseerd. 

Dit kaartje is voor wandelaars verkrijgbaar bij café Zomerlust, een goed vertrekpunt voor een wandeling. Daar is ook ruimte om een auto te parkeren. Op de pagina ligging ziet u een globale indeling van het gebied. 

Er zijn verscheidene manieren om te wandelen in het gebied.

  1. Met behulp van het kaartje gaan zwerven; u zult niet licht verdwalen, u kunt op zicht overal uw positie goed bepalen. Klik hier om het kaartje te downloaden om het zelf af te drukken.
  2. Het Natuurleerpad volgen.
  3. Gebruikmaken van de wandelingen van De Kuierlat.
  4. Meegaan met de wandelingen van Mee naar Buiten.
  5. De routes van het netwerk van wandelknooppunten volgen.

Het wandelen behoeft zich niet te beperken tot Moerenburg; er is een aantrekkelijke wandelroute vanuit het centrum van Tilburg die voert langs de Piushaven; daar is een wandelpromenade langs het water.