Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Meld misstanden in het buitengebied

 

In het buitengebied van Tilburg, Goirle en Riel is veel mis. Motorcrossers, stropers, (drugs)afvaldumpingen en andere criminaliteit zijn aan de orde van de dag. De politie gaat daar wat aan doen en vraagt om uw hulp.

Drugsafval

Met enige regelmaat wordt chemisch drugsafval aangetroffen. Blijf op afstand als u dit aantreft en bel zo spoedig mogelijk de hulpdiensten. Drugsafval kan namelijk levensgevaarlijk zijn voor mens en dier. Dit jaar zijn er in Nederland recreanten door gewond geraakt!

Aanspreekpunt politie

Hoofdagent Koen Simmers is sinds de zomer van 2015 aanspreekpunt voor de natuurgebieden rond Tilburg, Goirle en Riel. Denk daarbij aan Gorp en Roovert, de Regte Heide, het Reeshofbos, de oude Warande en de Kaaistoep.
U kunt hem tegenkomen in het buitengebied. De politie werkt voor uw veiligheid samen met de omgevingdienst, jachtopzieners, boswachters, bewoners en ondernemers. Koen Simmers: "Ik maak graag contact met de bewoners en recreanten in het buitengebied en bouw een netwerk op met mensen die regelmatig in het buitengebied aanwezig zijn. Zo weet ik wat er speelt en leeft. Het is echt belangrijk dat mensen melding van misstanden maken bij het Handhavingteam Buitengebied en de politie. Anders weten wij namelijk niet wat er aangepakt moet worden! Iedereen mag mij ook persoonlijk benaderen via 0900-8844 voor informatie, ideeën of vragen over het buitengebied."

Melden bij de politie

Heeft u overlast in het buitengebied, ziet u op vreemde tijdstippen voertuigen in het buitengebied of heeft u informatie over criminele activiteiten, meld dit bij de politie! Ziet u iets dat om direct ingrijpen van de politie vraagt, bel 112 als de politie de daders nog kan pakken, bel 0900-8844 als zij al vertrokken zijn. Probeer zo veel mogelijk te onthouden zoals signalementen en kentekens. Maak eventueel een foto of filmpje als de situatie dit toelaat. Wij ontvangen liever een melding te veel dan te weinig!

Handhavingsteam Buitengebied

Samen Sterk in Brabant (SSiB) is een samenwerking van Omgevingsdienst Brabant Noord, Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, de Provincie Noord-Brabant, Brabantse gemeenten, waterschappen, Openbaar ministerie, politie en terreinbeheerders. Wie denkt dat er iets niet in de haak is in het buitengebied kan tegen lokaal tarief bellen met het speciale telefoonnummer 0900-9965432. De melding gaat direct naar één van de instanties die samenwerken in het Handhavingsteam van Brabant.

Burgers, politie en gemeenten werken samen aan veiligheid
www.burgernet.nl  –  0900-8844