Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Het Groene Woud

Landschapspark Moerenburg vormt de poort naar Nationaal Landschap Het Groene Woud. Dat is het ‘groene hart’ van stedennetwerk Breda, Eindhoven, Helmond, ’s-Hertogenbosch en Tilburg. Het Groene Woud telt in totaal 35.000 hectare.

De kern van het gebied bestaat uit 7.500 hectare zeer gevarieerde natuur, zoals bossen, moerassen, heide en agrarisch populierenlandschap. In combinatie met een omliggend cultuurhistorisch waardevol landschap biedt Het Groene Woud een ongekende mix van natuur, cultuur en vermaak.

Wie een idee heeft om het gebied nog mooier, aantrekkelijker of leefbaarder maken, kan via het Streekhuis Het Groene Woud financieel ondersteunend worden via een Fondsenspreekuur. Dit vindt op iedere tweede donderdag van de maand plaats op wisselende locaties. Doel is om kennis over fondsen te delen en te helpen bij het aanvragen van subsidies. Meer info op de website van Het Groene Woud.

 

Lees meer op: www.hetgroenewoud.com