Wandelen en varen
Wandelen en varen

Moerenburg lijkt wel gemaakt om in te wandelen. Erin, eromheen, ernaartoe vanuit het centrum: lees hier alles erover.

Natuurleerpad
Natuurleerpad

Bekijk de foto's in het fotoalbum of klik hier voor een beschrijving. Start: hoek Hoevense Kanaaldijk/Kommerstraat.

Natuur Moerenburg
Natuur Moerenburg

Bij de vorming van Landschapspark Moerenburg is nieuwe natuur aangelegd die bestaat uit diverse soorten graslanden, nieuwe poelen en beplanting.

Zoeken

Natuurleerpad

Natuurleerpad

Het Moerenburgs Natuurleerpad is een initiatief van Anneke Scholte van Naturen en Werkgroep Behoud Moerenburg. Het is tot stand gekomen dankzij financiële bijdragen van Burger aan Zet, Gemeente Tilburg en Waterschap de Dommel. De route is drie kilometer, maar bij gebruik van een inkorting zijn het twee routes van twee kilometer. De route is bewegwijzerd en op tien punten is wat meer te lezen over iets speciaals in Moerenburg. Hiervoor kan de folder meegenomen worden, gratis te verkrijgen op verschillende punten in het gebied (Zomerlust) en de stad. De beschrijving is ook op de achterkant van dit bord te fotograferen en te scannen via een QR-code. Voor de kinderen is er elke keer een natuuropdracht. Individueel of groepsgewijs leert dit pad spelenderwijs nieuwe kanten aan het gebied of de natuur in het algemeen.

 

Klik hier voor de folderweergave van het pad. Klik hier voor de smartphoneweergave

 

Wilt u, als u het pad gelopen heeft, meewerken aan een korte enquête om het pad te onderhouden en te verbeteren of als u opmerkingen of suggestie heeft? Klik dan hier.

 

 

Klik hier voor een overzicht wie aan het pad hebben meegewerkt en voor koppelingen naar meewerkende bedrijven en sponsors